20.000 de cabluri sub mari


20.000 de cabluri sub mari

20.000 CABLES UNDER THE SEA

Data publicarii: 29-08-2015

  • Tehnica

Detalii
  • Acasa si in toate locurile in care mergem… ne-am obisnuit sa gasim internet wireless peste tot si nu prea ne gandim cat consum de date este efectuat. pentru a ne conecta cu cei de peste oceane. Raspunsul il gasim pe fundul marilor, unde sunt mai multe milioane de kilometri de fire delicate din fibra de sticla fara de care informatiile de la Google, YouTube si Wikipedia, conferintele politice de peste mari si tari, transferurile-fulger de bani nu ar putea fi distribuite in toata lumea.
    Cum functioneaza internetul asa de bine chiar si cand cablurile sunt puse in pericol si ce poate fi facut pentru a preveni distrugerea acestora si disfunctionalitatile? Calatorim alaturi de ,,Leon Thevenin”, cablier francez, si vedem cum sunt coborate cablurile in Marea Mediterana, ce presupune fabricarea fibrei de sticla si cablurile de date de la profesionisti germani. De asemenea, vom vedea care sunt problemele puse in cazul comunicatiilor.
 

 

 


Programul Zilei
Azi
Maine
Poimaine
Comunicate presa Digi


Ultimele stiri
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.