SUA: Parcuri nationale


SUA: Parcuri nationale

THE MOST SCENIC NATIONALPARKS OF THE USA

Data publicarii: 02-03-2016

 • animale salbatice
 • Biodiversitate

Detalii
 • 1. Alaska este cel mai mare stat federal din SUA. In partea de sud-est se afla un adevarat refugiu natural: Parcul National Glacier Bay. De-o frumusete care iti taie respiratia, aici se gaseste intregul repertoriul naturii: masive pline de zapada, fiorduri, paduri, plaje, pajisti si, pe deasupra, ghetari. De asemenea, un numar semnificativ de animale salbatice.

  Glacier Bay este un paradis pentru cercetatori. Aproape nicaieri in lume, animalele salbatice pot fi observate atat de bine in habitatul lor natural. Biologul Chris Gabriel a documentat migratia balenelor cu cocoasa mai mult de 30 de ani. Tania Lewis, pe de o parte, a monitorizat populatia de ursi din Glacier Bay din 2001.

  Glacier Bay ramane unul dintre cele mai salbatice si neexploatate paradisuri naturale de pe pamant.

  304_Glacier-Bay (7)

  2. Grand Canyon face parte din patrimoniul mondial al umanitatii si se regaseste aproape integral ca parte a Parcului National al Marelui Canion. Marele Canion este un canal de eroziune fluviala foarte lung, 446 km (sau 277 de mile) si foarte adanc, uneori atingand circa 1.600 de metri (sau 1 mila) adancime, fiind taiat in platoul Colorado si care expune straturi de roci din perioadele Precambrian și Paleozoic. Canionul apare in multe versiuni ale listei celor sapte minuni naturale ale lumii.

 

 

 


Programul Zilei
Azi
Maine
Poimaine
Comunicate presa Digi
Ultimele stiri
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.