India a înregistrat un nou record în spațiu

Data publicarii: 15-02-2017

India a înregistrat un nou record în spațiuO rachetă Polar Satellite Launch Vehicle, cu 104 sateliti la bord, a fost lansată miercuri, 15 februarie, de pe astroportul Sriharikota, India. Misiunea a decurs cu succes, iar Organizația de Cercetare a Spațiului din India (ISRO) a reusit să stabilească un nou record mondial.

Directorul misiunii, B. Jayakumar, specialist al ISRO, a declarat că cei 104 sateliți au fost lansați cu succes pe orbita terestră și a subliniat importanța acestui moment pentru consolidarea pozitiei Indiei în programul spațial mondial: „Este un moment important pentru noi. Se confirmă acum că toți cei 104 sateliți au fost lansați cu succes pe orbită”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lansarea rachetei Polar Satellite Launch Vehicle a avut loc la ora 05:58 și a transportat trei sateliți din India și alti 101 de nano-sateliți, majoritatea aparținând Statelor Unite. Dintre aceștia, o importanță deosebită o are satelitul de observație Cartosat 2, care are o greutate de 714 kilograme si care va fi folosit pentru realizarea de imagini de foarte înaltă rezoluție.

Cu ocazia acestei misiuni, India a doborât recordul pe care Rusia l-a înregistrat în 2014, odată cu lansarea rachetei Dnepr, când au fost trimiși în spațiu 37 de sateliți. În acelasi an, Rusia a reușit să devanseze recordul stabilit de NASA, care în 2013 a trimis în spațiu 29 de sateliți.

Sursa Foto: Space News