Jurnalul de Științe: un val gravitațional imens, prezent în atmosfera planetei Venus

Data publicarii: 19-01-2017

Jurnalul de Științe: un val gravitațional imens, prezent în atmosfera planetei VenusCele mai importante știri din științe vă sunt aduse de Digi World. Ce mai spun specialiștii? Oamenii de ştiinţă se gândesc să facă roboţi inspiraţi dintr-o specie de şopârle, iar savanţii japonezi au descoperit un val gravitaţional imens în atmosfera planetei Venus. Nici inginerii americani nu sunt mai prejos și vor să construiască un zgârie-nori înalt de 5 kilometri, care să „mănânce” smogul.

Top stiri:

1. Un nou studiu, făcut de cercetătorii islandezi pe 100.000 de subiecţi, arată că genele care îi fac pe oameni să studieze timp îndelungat au devenit tot mai rare în rândul populaţiei în ultimii 80 de ani. Şi de vină ar fi selecţia naturală. Amănunte aici.

2. Oamenii de ştiinţă se gândesc să facă roboţi inspiraţi dintr-o specie de şopârle. Aceştia ar avea capacitatea de a se căţăra pe pereţi, fără probleme. Mai multe, pe IFL Science.

3. Nu doar cromozomii determină sexul copilului. Medicii spun că tensiunea arterială a femeilor înainte de a concepe ar putea stabili dacă bebeluşul va fi băiat sau fată. Știrea, aici.

4. Savanţii japonezi au descoperit un val gravitaţional imens în atmosfera planetei Venus. Are peste 9500 de kilometri şi este cel mai mare înregistrat până acum. Detalii, aici.

5. Atunci când vânează, şoarecii îşi folosesc acea parte a creierului corelată cu frica sau anxietatea. Oamenii de ştiinţă nu au reuşit încă să afle cum se face trecerea de la teamă la vitejie. Cititi mai multe pe Science News.

6. Un dispozitiv foarte mic, de doar 15 milimetri, le-ar putea fi de ajutor medicilor în viitor . Acesta este bio-compatibil şi poate fi implantat în interiorul corpului. Ce va face? Răspunsul, aici.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

7. Inginerii americani vor să construiască un zgârie-nori înalt de 5 kilometri, care să „mănânce” smogul. Cât i-ar costa şi cât de valabilă este o astfel de invenţie aflăm aici.