„Lunea la muzeu” revine cu un nou sezon

Data publicarii: 28-09-2017

„Lunea la muzeu” revine cu un nou sezonNoua serie Lunea la muzeu deschide, începând cu data de 2 octombrie, porţile muzeului Cotroceni care, în istoria sa zbuciumată de 400 de ani, a fost cămin pentru Tudor Vladimirescu, Alexandru Ioan Cuza şi dinastia de Hohenzollern. Palatul, acum muzeu, a supravieţuit atât cutremurelor devastatoare, cât şi distrugerilor provocate de comunism, ca să renască din propria cenuşă.

Ce au în comun o sabie aurită, plină de smaralde şi de semnificaţii istorice, o trusă de voiaj ce păstrează încă parfumul secolului XIX, un tablou care ascunde un alt tablou, o masă ca la curtea Regelui Arthur, o imensă bibliotecă regală, un pian dintr-un salon înflorat, un candelabru aurit şi un birou impozant? Toate sunt piese de muzeu şi fac parte din colecţia grandiosului palat Cotroceni.

Cele 8 episoade pornesc de la obiecte iconice, mai puţin cunoscute publicului, ca să ne dezvăluie fragmente fascinante de istorie şi să ne reveleze misterele şi contradicţiile din spatele unor destine faimoase.