O super-bacterie rezistentă la antibiotice va pleca astăzi către Stația Spațială Internațională

Data publicarii: 19-02-2017

O super-bacterie rezistentă la antibiotice va pleca astăzi către Stația Spațială InternaționalăAstăzi, la 16:38 ora României, SpaceX va transporta către Stația Spațială Internațională echipamente și hrana echipajului, dar și o super-bacterie rezistentă la antibiotice, după ce lansarea de ieri a fost anulată din cauza unor probleme tehnice. Scopul acestei misiuni are în vedere cercetarea de către astronauții SSI a efectelor pe care gravitate zero o are asupra MRSA.

Stafilococul auriu meticilino-rezistent sau MRSA este un tip de bacterie patogenă, producătoare de infecții severe și care nu răspunde la administrarea unor antibiotice uzuale. În spatele acestui studiu regăsim numele cercetătoarei Anita Goel care, cu sprijnul NASA, urmărește să observe efectele undelor electromagnetice asupra MRSA.

Goel are în vedere un studiu precedent, care a demonstrat că ciupercile au cunoscut o creștere alertă în condiții de gravitație zero. Plasarea MRSA în același mediu poate ajuta la conceperea unor vaccinuri care să prevină în viitor infecția cu stafilococ auriu atât pe Pâmânt, cât și în microgravitație. Trimiterea super-bacteriei pe Stația Spațială reprezintă pentru cercetători o ocazie unică pentru analizarea MRSA, avand in vedere că, în 2016, ADN-ul a fost secvențiat pentru prima dată la bordul stației. Mai mult decât atât, SSI este, în esență, un laborator care orbitează și în care se fac zilnic sute de experimente.

Complexul de Lansare 39A, construit inițial pentru programul Apollo și modificat mai târziu pentru lansarea de navete spațiale, este locul din care Space X va pleca spre Stația Spațială Internațională, iar lansarea va putea fi urmarită pe site-ul Digi World, începând cu 16:38 ora României.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sursa Foto: NASA