Primul transplant uman de cap a fost amânat

Data publicarii: 29-09-2017

Primul transplant uman de cap a fost amânatTransplant de cap sau de corp? Oricare ar fi varianta corectă, nu contează, pentru că operaţia a fost amânată pentru anul viitor. Ar fi trebuit să aibă loc în decembrie, iar noua dată nu a fost încă stabilită.

Cercetătorul care susţine că va realiza dificila procedură este medicul neurochirug Sergio Canavero, profesor la Universitatea din Torino.

Amânarea operaţiei nu este singura modificare. Şi voluntarul rus care a fost de acord cu procedura acum doi ani s-a răzgândit între timp. Valery Spiridonov, în vârstă de 32 de ani, s-a născut cu boala Werdnig-Hoffman, sau atrofia musculară spinală tip I, care distruge muşchii şi ucide celulele nervoase din creier şi măduva spinării. Specialiştii susţin că afecţiunea are o incidenţă de 1 la 25.000 de naşteri. Valery Spiridonov a refuzat operaţia pentru că medicul nu i-a putut promite că va merge din nou.

Neurochirurgul spune că planurile merg mai departe. Va face transplantul cu o întârziere de un an pe un voluntar chinez şi cu ajutorul chirurgului chinez Xiaoping Ren.

Recent, medicul italian a anunţat că a făcut experimente similare pe 9 şoareci, cărora a reuşit să le reconecteze măduva spinării.

Sursa foto: Tech Worm