Motivul surprinzator care ar putea duce la inrautatirea turbulentelor


Motivul surprinzator care ar putea duce la inrautatirea turbulentelor

Data publicarii: 12-10-2017

 • natura

Detalii
 • Potrivit unui studiu recent publicat de Geophysical Research Letters, turbulentele din timpul zborurilor cu avionul s-ar putea inrautati. Motivul ar putea fi surprinzator pentru multi.

  Schimbarile climatice ar putea creste rata turbulentelor in urmatorii ani. Din cauza incalzirii globale, vanturile instabile de la altitudinile mari vor fi tot mai frecvente, potrivit time.com.

  Incepand cu anul 2050, zborurile problematice vor incepe sa se manifeste dupa cum urmeaza: la o altitudine de aproximativ 12.000 de metri, turbulentele severe de deasupra Atlanticului de Nord vor creste cu 181%.

  Cresterea de deasupra Europei va fi de 161%, iar cea de deasupra Americii de Nord de 113%. In ceea ce priveste valorile pentru Pacificul de Nord, cei de la Geophysical Research Letters estimeaza o crestere de 92%, iar pentru Asia, 64%.

  Vanturile instabile puternice de deasupra Americii de Sud vor creste cu 62%, de deasupra Australiei cu 53%, iar de deasupra Africii cu 51%.

  “Turbulentele nu reprezinta un pericol suplimentar pentru zboruri, insa sunt responsabile pentru ranirea a sute de pasageri anual”, a spus Luke Storer, unul dintre doctoranzii care au contribuit la cercetare. “Si accidentarile isnotitorilor de zbor sunt cauzate tot de ele”, a incheiat barbatul.

 

 

 


Programul Zilei
Azi
Maine
Poimaine
Comunicate presa Digi
Ultimele stiri
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.