Comunicat de presă - Acord între RCS & RDS și 4iG pentru o potențială tranzacție vizând operațiunile Digi din Ungaria.

RCS & RDS și 4iG, unul dintre operatorii de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, au încheiat unui acord preliminar și neobligatoriu pentru achiziția DIGI Távközlési Szolgáltató și a filialelor Invitel și I TV, se arată într-un anunț la bursă al companiei-mamă a operatorului din România, Digi Communications N.V.

4iG ar urma să achiziționeze integral participația RCS & RDS la operatorul de top de pe piața de telecomunicații din Ungaria. Conform anunțului făcut de Digi Communications N.V., achiziția s-ar putea finaliza până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria, se va semna contractul de vânzare-cumpărare, pe baza acordului autorității de concurență.

Grupul DIGI este un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală, prezent de 23 de ani în Ungaria, unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile și telefonie fixă și mobilă. DIGI furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonați la nivel național și înregistra peste 2,5 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operațiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) și EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR).

Cu o experiență de peste 25 de ani pe piața tehnologiilor și a inovației tehnologice, 4iG este una dintre companiile de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, contribuind la creșterea economiei bazate pe cunoaștere și digitalizare, în țara vecină.