Comunicat de presă - Campania „Romania NEbunului simt” - despre eticheta si lipsa ei.

Campania „Romania NEbunului simt” revine luni, 12 august 2019, in jurnalele Digi24. Lansata cu scopul de a trezi constiinta publica vis-a-vis de comportamentelor sociale neadecvate, campania propune in editia urmatoare o discutie despre indisciplina pietonilor in trafic si nepasarea turistilor fata de locurile in care isi petrec vacanta.

Purtarile abuzive ale unora dintre semenii nostri, indiferenta si lipsa de respect fata de natura sunt printre subiectele abordate. Invitatii Teodorei Iacob ne dezvaluie explicatiile din spatele acestor proaste obiceiuri si calea cea mai scurta pentru indreptarea lor.

Cred ca (n.r. traversatul nepermis) tine de mai multe lucruri, de educatie, dar si de lipsa unor legi foarte clare. Daca vorbim de alte tari, lucrurile stau total diferit si inclusiv romanii, cand pleaca in alte tari, se comporta diferit. Dar in Romania, ai senzatia ca lucrurile pot merge si asa si ca, orice ar fi, nu ti se poate intampla tie. Mi-aduc aminte ca eram in Japonia, pe o straduta de trei metri, era rosu, nu venea nicio masina... Eram cu un grup de romani si as fi trecut, dar nu trecea nimeni, si iti era jena de oameni sa nu le respecti regulile, spune Razvan Pascu, consultant in turism.

Cand mergem pe strada, cu capul plecat sau cu ochii in telefon, noi transmitem celor din jur o anumita energie si, daca vrem sa schimbam mediul in care traim, trebuie sa ne schimbam abordarea personala. Haideti sa nu mai mergem cu capul plecat, mergem drept, eventual si zambim, pentru ca o sa ii facem pe altii sa se simta bine. Pana la urma, trebuie sa tratam cu incredere fiecare zi, propune Andrei Pop, trainer de eticheta in afaceri.

Telespectatorii care sustin demersul Digi24 pot transmite filmulete si fotografii, in atentia echipei „Romania NEbunului simt”, pe WhatsApp, la numarul 0771 100 304 sau 0775 542 466, dar si pe pagina de Facebook Digi24 si la adresa de e-mail redactie@digi24.ro.