Comunicat de presă - Cetin Rasit de la Digi FM a testat masina care schimba lumea.

Prima masina electrica de curse din Romania l-a cucerit pe directorul de programe si realizatorul Digi FM, Cetin Rasit, dar si pe cel mai important luptator roman de MMA, Ion Pascu "Bombardierul".

Dupa experienta de la Sinaia Cetin Rasit face planuri pentru a-si lua o masina electrica!

In weekendul care tocmai s-a incheiat, in zilele de 20 si 21 iulie, pe Valea Prahovei s-a simtit adrenalina la maximum. Trofeul Sinaia, ajuns la cea de-a 11-a editie, reprezinta etapa cu numarul 5 din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2019, reunind la start 83 piloti cu state vechi in sporturile de viteza pe traseu montan.

Una dintre cele mai mari atractii ale evenimentului a constituit-o masina electrica preparata de inginerul francez Marc Areny si condusa de pilotul Sorin Ghisoi, multiplu campion national la competitiile de viteza. Desi aflata in faza de prototip si in permanent proces de perfectare, aceasta prima masina electrica de curse se situeaza, in fiecare etapa, mai sus de jumatatea clasamentului, obtinand timpi neasteptat de buni.

Invitati de onoare al pilotului Sorin Ghisoi au fost realizatorul Digi FM, Cetin Rasit si fostul luptator Ion Pascu, numit si "Bombardierul", considerat de cunoscatori cel mai bun luptator roman de MMA din Romania (Mixed Martial Arts). In prezent, sportivul se antreneaza in Irlanda alaturi de cel mai celebru luptator din lume, Conor McGregor.

Am trait s-o fac si pe asta. Venisem sa simt mai bine atmosfera, sa ma documentez, sa pot povesti pe radio cat mai fidel ce se intampla la Trofeul Sinaia, dar nu am rezistat tentatiei. Acum nu ma gandesc decat cum sa fac sa-mi iau cat mai repede o masina electrica! a declarat incantat directorul de programe de la Digi FM, Cetin Rasit.

Desi inainte de a accepta invitatia a avut ezitari, odata ce l-a cunoscut pe Sorin Ghisoi, emotiile i-au disparut: Sincer, ma gandeam ca nu este tocmai un moment potrivit sa fac acum experimente riscante cu viata mea, pentru ca, poate stiti, peste cateva zile eu si sotia mea vom avea inca un baietel. Am vazut pe net ca unii se rastoarna, aproape la fiecare etapa sunt incidente, dar odata ce l-am cunoscut pe Sorin, pilotul echipei Kaufland e-Rally Team, l-am simtit ca stie ce face. Chiar daca are atitudinea asta de campion si de invingator fara limite, am simtit incredere si stiam ca nu o sa scape controlul. A fost o experienta noua pentru mine, chiar nu ma asteptam sa poti sa simti adrenalina asa, pe liniste totala. Le doresc succes cu aceasta prima masina electrica de curse de la noi din tara si ma bucur ca progresam si in acest sport, a incheiat luptatorul roman care evolueaza acum la cel mai inalt nivel din lume, in circuitul Bellator.

Omologata de FRAS, prima masina electrica de curse din tara noastra participa anul acesta, la Clasa Electrica, la 8 etape ale Campionatului National de Viteza in Coasta si la 4 etape de Super Rally, iar cea de-a doua masina a echipei KERT este deschizator de drum in cadrul acelorasi competitii.

Ne revedem cu silentioasa masina care schimba lumea si captiveaza atentia pe oriunde apare, pe 3 si 4 august la Medias, la cea de-a 6-a etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2019.