Comunicat de presă - Cristian Tudor Popescu prezinta CinemaTePeca la Digi24 din 1 decembrie 2018.

Incepand din 1 decembrie 2018, in fiecare sambata, de la ora 21:00, criticul si istoricul de film Cristian Tudor Popescu va prezenta la Digi24 colectia de arta a filmului romanesc. Noua emisiune, CinemaTePeca, debuteaza de Ziua Nationala cu unul dintre primele filme romanesti premiate la Cannes si cu o difuzare exceptionala, duminica.

“Imi pun din nou palaria de filmofil ca sa povestesc despre marele ecran pe micul ecran. Emisiunea CineTePrinde, 9 ani la Pro Cinema, renaste in CinemaTePeca, la Digi24 ”, a anuntat Cristian Tudor Popescu.

De Ziua Nationala, CinemaTePeca va invita la un film - eveniment, care vorbeste despre drama si despre onoarea de a fi roman, in vremuri tulburi ale istoriei. In anul 1964, „Padurea spanzuratilor”, capodopera scriitorului Liviu Rebreanu, a devenit capodopera cinematografica. Un an mai tarziu, filmul lui Liviu Ciulei a fost recompensat cu premiul de regie la festivalul de la Cannes. Ultimul film regizat de Liviu Ciulei, „Padurea spanzuratilor”, a adus si consacrarea lui Victor Rebengiuc, aflat atunci la inceputul carierei.

Pentru ca unei aniversari atat de importante i se cuvine mai mult de o zi de sarbatoare, in mod exceptional, CinemaTePeca va fi difuzata si duminica, 2 decembrie, la aceeasi ora. Filmul de duminica va fi “Morometii”, in regia lui Stere Gulea, pelicula care a facut istorie si a umplut salile de cinematografe.

Incepand de saptamana viitoare, CinemaTePeca va fi difuzata la Digi24, in fiecare sambata, de la ora 21.00. Gazda cinefililor va fi in continuare jurnalistul si criticul de film Cristian Tudor Popescu. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei romanesti vor fi la Digi24 in fiecare weekend, intr-o prezentare concisa si savuroasa, marca CinemaTePeca.

Cristian Tudor Popescu a lucrat la ”Adevarul”, ziar pe care l-a condus pana in 2005. Impreuna cu o parte din redactia ”Adevarul”, a fondat mai apoi cotidianul “Gandul”, devenind directorul noului ziar. In 2015, a parasit ziarul Gandul, iar acum este invitat permanent al Jurnalului de Seara la Digi24 si comentator la Europa FM. A fondat publicatia online “Republica”, impreuna cu Claudiu Pandaru, Florin Negrutiu si Alex Livadaru. Este doctor in cinematografie si media si membru al Uniunii Scriitorilor si Uniunii Cineastilor din Romania.

Digi24 transmite 24 de ore din 24, 7 zile din 7, informatii despre temele de moment si evenimentele care pun lumea in miscare. Parte a Grupului Digi Communications, Digi24 abordeaza cu echidistanta si profesionalism subiectele relevante din actualitatea interna si internationala, oferind publicului emisiuni informative, dezbateri, analize si interviuri, sub sloganul ”Informatia la putere”.