Comunicat de presă - Digi Animal Club - 200 de editii cu si despre animalele pe care le indragim.

Ranger Bogdan e pregatit. I se monteaza in tacere centura cu cele doua arme de temut: lavaliera si casca. Face cateva miscari de incalzire. Se verifica legatura. Constiinta lui din studio ii comunica bland ultimele detalii. Respira. Actiune!

Blanosii, inaripatii si alunecosii starnesc emotii inca de la intrarea pe poarta studioului. Intorc capetele celor din jur si ii fac sa-si surada, sa-si vorbeasca. Cu astfel de invitati incepe, de peste cinci ani, emisiunea cu si despre animalele pe care le indragim, Digi Animal Club.

Nu sunt doar momente impresionante. Totul este impresionant, cand realizezi ca nu suntem singuri pe planeta, ci o impartim cu toate speciile. Dupa emisiune ma simt complet, mai bun ca om, bucuros. De fiecare data aflu lucruri noi, inedite, ciudate sau comice. Dar in spate se afla mereu o poveste. O poveste de viata sau de moarte, de durere, esec sau izbanda, de rabdare, iubire, intelegere si indrazneala. Se afla oamenii care s-au revarsat din preaplinul bunavointei lor si s-au imbogatit cu alte suflete: catei abandonati pe campuri, calcati sau aruncati din masini, catei cu picioarele din spate paralizate, batuti, cai accidentati sau maltratati. Ei cu totii completeaza tabloul impreuna cu oamenii uriasi care prin simplitatea si nobletea gestului lor au spus NU si le-au acordat inca o sansa - iubirea suprema, neconditionata, spune Bogdan Uritescu, prezentatorul emisiunii Digi Animal Club.

Editia cu numarul 200 a emisiunii, care va fi difuzata la Digi Animal World sambata, 22 februarie 2020, ora 13:00, ii aduce in fata iubitorilor de animale pe Daniel Roncea de la organizatia ”Salvam Codite” si pe Ionut Cojocaru, un IT-ist cu suflet mare care a salvat-o pe Duna, o catelusa Husky insarcinata, abandonata pe un camp si gasita intr-o stare grava.

Din 2014 si pana astazi, la Digi Animal Club s-au perindat caini si pisici de casa, dar si rase foarte rare precum cainii Rhodesian Ridgeback, iepuri, berze, fluturi, testoase, lilieci, porumbei, serpi, tarantule, gecko, papagali, cocosi, dihori, chiar si un ciuf de padure.

Editiile speciale ale emisiunii au dus telespectatorii la delfinariul din Constanta, in Parcul Natural Vacaresti, in cautarea zimbrilor de la Armenis, in herghelii sau in centre de echitatie.

Digi Animal Club pune constant in discutie subiecte importante precum prima banca de sange pentru animale din Romania, terapia asistata cu animale, cainii de cautare si salvare sau reabilitarea detinutilor prin interactiunea cu animale.

Iubitorii de animale au sansa sa cunoasca mai bine vedetele si personalitatile preferate si datorita participarii lor, alaturi de animalele dragi, la Digi Animal Club. Marcel Pavel, Marius Manole, Cornelia Rednic, Claudiu Pandaru, Ioana Ciurlea, Simona Taranu si fotografii de natura si viata salbatica, Doru Panaitescu, Dan Dinu, Silviu Matei si Tibi Sahlean, au fost printre invitatii emisiunii.

Organizatiile care se ocupa de salvarea si/sau protejarea animalelor - Save the Horses, Muzeul Antipa, Societatea Ornitologica Romana, WWF, Fundatia Visul Luanei, dar si Muzeul Antipa si Asociatia Parcul Natural Vacaresti sunt printre prietenii Digi Animal Club.

Prezentatorul emisiunii, actorul Bogdan Uritescu, este alaturi de fanii emisiunii inca de la prima editie Digi Animal Club, iar producatorul Adriana Apostol se apropie de 100 de editii realizate si, cu fiecare emisiune noua, de visul sau de la 18 ani. Pe atunci studenta la Protectia Mediului, Adriana isi dorea sa salveze macar putin din natura Romaniei.