Comunicat de presă - Digi Mobil anunță lansarea primelor modele de telefoane Huawei compatibile cu serviciile Voce 4G (VoLTE) și Voce Wi-Fi (VoWiFi).

Digi Mobil și Huawei au finalizat cu succes testele pentru serviciile Voce 4G (VoLTE) și Voce Wi-Fi (VoWiFi), astfel incât abonații Digi Mobil vor beneficia de încă două telefoane compatibile cu aceste tehnologii: Huawei Mate 10 Pro și Huawei P9Lite Mini . Software-ul pentru Huawei Mate 10 Pro, ce conține funcționalitatea de voce peste 4G și voce peste WiFi, poate fi actualizat începând de astăzi, 14 decembrie, iar pentru Huawei P9Lite Mini aceste tehnologii vor fi disponibile in prima parte a anului.

Huawei Mate 10 Pro este un telefon dual sim, cu display de 6 inch HD in format 18:9, procesor HiSilicon, Kirin 970, 6GB RAM/128 GB spațiu de stocare și sistem de operare Android 8.0 (Oreo). Telefonul dispune de conectivitate 4G în banda 38(TDD,2600 MHz) și în banda 1(FDD, 2100 Mhz).

Huawei P9 Lite Mini este un telefon dual SIM, cu display de 5 inch HD, procesor Quad Core, 2 GB RAM/16 GB ROM, baterie 3000 mAh și sistem de operare Android 7.0. Nougat. Telefonul dispune de conectivitate 4G în banda 1 (2100 MHz FDD).

Prin intermediul serviciului Voce 4G (VoLTE), utilizatorii Digi Mobil beneficiază de conectarea foarte rapidă a apelului, timpul de așteptare din momentul inițierii apelului și până în momentul în care e apelat telefonul unui destinatar din rețea, care utilizează tot Voce 4G, scăzând sub două secunde. Totodată, convorbirile prin rețeaua 4G au o calitate și claritate a sunetului mult mai ridicate. În plus, este posibilă realizarea simultană de apeluri telefonice cu sesiuni de download și streaming la viteze superioare.

Noul serviciu Voce Wi-Fi, bazat pe tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi), asigură o acoperire mai bună a rețelei în spații cu semnal redus sau chiar și fără semnal de rețea mobilă. Tehnologia VoWiFi permite o acoperire mai bună de voce în interiorul casei pentru clienţii care au acces la internet WiFi, dacă furnizorul de internet nu filtrează acest trafic. Accesarea serviciului VoWiFi prin internet WiFi prin Digi Net Fiberlink, precum și în exterior prin reţeaua naţională de hot-spot-uri a Digi WiFi, este deschisă în mod standard.

Serviciile Voce 4G (VoLTE) și Voce Wi-Fi (VoWiFi), precum și activarea acestora sunt gratuite pentru toate abonamentele din ofertă.

„Împreună cu partenerii de la Huawei, am finalizat cu succes testele de compatibilitate pentru smartphone-urile P9 Lite Mini și Mate 10 Pro, astfel încât abonații Digi Mobil să beneficieze de o gamă variată de terminale care dispun de aceste tehnologii. Având în vedere interesul ridicat al clienților pentru aceste servicii, vom continua testele cu partenerii nostri, astfel încât să creștem numărul terminalelor compatibile cu noua generație de servicii”– a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS & RDS.

Huawei Mate 10 Pro și Huawei P9 Lite Mini pot fi achiziționate cu abonamentele Digi Mobil Optim, integral sau în 24 de rate fără dobandă, cu ratele direct pe factura Digi. Ratele se acordă direct in magazinele Digi si punctele de prezență RCS & RDS, prin creditul „ING Acum”. Programul de rate este destinat tuturor clienților Digi Mobil care se califică uzual pentru un credit de nevoi personale, în condițiile oferite de ING.
Mai multe informații privind oferta comercială a companiei pot fi consultate aici.

14 decembrie 2017
Digi Mobil este serviciul de telefonie mobilă din portofoliul RCS & RDS, unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicațtii din regiune care furnizează servicii in România, Ungaria, Spania si Italia. Rețeaua Digi Mobil din România este construită și functionează în tehnologiile 3G si 4G, în benzile de frecvență 900 Mhz (3G), 2100 Mhz (3G si 4G LTE FDD in banda 1), 2600 Mhz (LTE TDD in banda 38 și 3700 LTE TDD în banda 43).