Comunicat de presă - In exclusivitate la Digi World, astronauta NASA Anna Fisher.

Anna Fisher, astronauta NASA cunoscuta in lume drept prima mama care a ajuns in spatiul cosmic, este invitata speciala a “Jurnalului de Stiinte” de la Digi World, vineri, 12 iulie 2019, la ora 19:00. Aflata in Romania pentru sarbatorirea jubileului primei aselenizari, Anna Fisher i-a acordat un interviu in exclusivitate Teodorei Safta, realizatoarea unicei emisiuni dedicate stiintei din Romania.

Anna Fisher si-a dorit sa ajunga in spatiu de la 12 ani si s-a pregatit toata viata pentru asta. In ianuarie 1978, a fost selectata de agentia spatiala americana sa fie una dintre primele sase femei astronaut. Avea 28 de de ani cand a inceput antrenamentele. Sase ani mai tarziu, devenita mama si aflata in ultimul trimestru de sarcina cu al doilea copil, Anna a aflat ca va face parte din echipajul STS -51A Discovery.

Am nascut intr-o vineri si luni dimineata am ajuns la intalnirea astronautilor doar ca sa spun ca este important, voi fi acolo si ca se pot baza pe mine, a marturisit la Digi World femeia care a uimit o lume intreaga cu curajul si devotamentul fata de visul ei.

Imponderabilitatea in primele doua zile nu a fost atat de distractiva pe cat ma asteptam, dar m-am trezit in dimineata celei de-a treia zi si m-am simtit minunat. Si muream de foame. Am mancat un hot dog, cel mai bun pe care l-am mancat vreodata.

O vedere de aproape a spatiului cosmic si a provocarilor intalnite de prima mama cosmica si de colegii de pe Discovery, in misiunea spatiala care a reusit o premiera pentru NASA, aflati vineri, de la ora 19:00 la Digi World si, de la ora 23:00, la Digi Life.