Comunicat de presă - Sambata la CinemaTePeca, “O lacrima de fata”, mai mult decat un film politist.

„O lacrima de fata” (1980), in regia lui Iosif Demian, este filmul de sambata, 8 iunie, la Digi24. Policier-ul, premiat pentru regie, scenariu si interpretare masculina (Dorel Visan), depaseste limitele genului pentru a spune publicului o a doua poveste, cea a complicitatii colective la rau.

In O lacrima de fata, raul nu se opreste la conducerea de partid. O intreaga societate alege sa traiasca in minciuna, furt si, in cele din urma, crima, in cardasie cu Partidul, ca sa-i fie bine. Un film fara nicio iluzie, cu personaje puternice, greu de uitat, O lacrima de fata iti lasa un gust dur si amar care se simte si daca il vedeti astazi, arata Cristian Tudor Popescu.

Un anchetator (Dorel Visan) si asistentul sau (George Negoescu) investigheaza moartea suspecta a unei tinere femei in Salcioara, un sat de pe Valea Muresului. Cei doi stau de vorba cu fostul logodnic al fetei (Iustina), cu fosti colegi de serviciu, cunoscuti si sateni, interpretati de tarani autentici, pentru a identifica circumstantele aparentului accident. Ancheta ii scoate la lumina pe potentialii vinovati, dar si vinovatiile pana atunci ascunse.

Emisiunea CinemaTePeca este difuzata la Digi24 in fiecare sambata, de la ora 21:00. Filmele prezentate in emisiune pot fi revazute sambata si duminica de la ora 6:00. Gazda cinefililor este istoricul si criticul de film Cristian Tudor Popescu. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei romanesti sunt la Digi24, in fiecare weekend, la o calitate deosebita si intr-o prezentare savuroasa, purtand semnatura lui Cristian Tudor Popescu.