Comunicat de presă - Turul I al alegerilor pentru Presedintia Romaniei: Digi24 si site-urile grupului editorial RCS & RDS, principalele surse de informare.


Cei mai multi telespectatori romani din segmentul publicului comercial au ales Digi24 pentru a afla primele rezultate estimative ale votului pentru Presedintia Romaniei. In minutul de aur, peste 212.000 telespectatori (public comercial) se uitau la Digi24.

• Digi24.ro a fost cel mai vizitat site din tot universul online romanesc, cu 1,3 milioane vizitatori unici

• Site-urile Grupului editorial RCS & RDS - Digisport.ro, profm.ro, digi24.ro – au inregistrat peste 1,63 milioane vizitatori unici, aducand Grupul pe primul loc in topul generat de SATI

Digi24 a fost lider de audienta pe nisa televiziunilor de stiri (public comercial) duminica seara, la momentul inchiderii urnelor in Romania, cand primele rezultate ale exit-poll-urilor au fost anuntate la postul de stiri. In intervalul 21:00-21:30, Digi24 a fost urmarit, in medie, de 188.000 de telespectatori, ceea ce se traduce intr-un rating de 4,4% si o cota de piata de 10,1%. Minutul de aur a fost atins la ora 21:12, cand Digi24 a inregistrat, pe publicul comercial un rating de 4,96% si o cota de piata de 11,29%. La acel moment, 212.473 romani din mediul urban, cu varste intre 18 si 49 de ani, aveau televizoarele deschise pe Digi24, conform datelor din Studiul National de Audienta TV, furnizate de Kantar Media.

Digi24 a fost in acelasi interval orar si al doilea post de televiziune urmarit la nivel national de catre publicul comercial, cu varsta intre 18-49 ani, din mediul urban.

Si site-ul dig24.ro a generat un trafic ridicat, cu aproximativ 1,3 milioane de vizitatori unici, conform Studiului de Audienta si Trafic Internet realizat de Biroul Roman de Audit Transmedia. www.digi24.ro a fost si cel mai vizitat site la nivelul intregului univers de internet masurat la noi in tara, cu peste 2 milioane de vizite.

Ziua votului pentru desemnarea candidatilor ce se vor infrunta in al doilea tur de alegeri pentru Presedintia Romaniei a transformat Grupul editorial RCS & RDS (profm.ro, digisport.ro si digi24.ro) in principala sursa de informare a romanilor. Astfel, atat din punct de vedere al vizitelor, cat si al vizitatorilor unici, grupul editorial RCS & RDS a ocupat prima pozitie, conform Studiului de Audienta si Trafic Internet realizat de Biroul Roman de Audit Transmedia, cu 1.637.197 clienti unici, respectiv 2.855.224 vizite.

Echipele Digi24, digi24.ro, digisport.ro si profm.ro le multumesc telespectatorilor si cititorilor pentru fidelitatea si increderea aratate!