Comunicat de presă - Uniți în credință: Digi24 realizează ediții speciale de Paștele catolic și Floriile ortodoxe.

O lume încercată se roagă în case. Separați și totuși uniți în speranță și credință, românii creștini catolici nu pot ajunge la biserică în noaptea Învierii și nici cei creștin-ortodocși nu pot participa la slujba de Florii. Digi24 este alături de toți telespectatorii săi și va transmite în direct, sâmbătă seara, slujba de Înviere pentru credincioși și duminică, pe 12 aprilie, momente importante ale liturghiei de Florii, de la Patriarhie.

Sâmbătă, 11 aprilie, de la ora 22:00, în cadrul unei ediții speciale cu ocazia Paștelui catolic, Claudiu Pândaru îi invită pe telespectatorii Digi24 să urmărească împreună Vigilia Pascală a Învierii Domnului, transmisă în direct de la Vatican, urmată de la ora 23:00 de slujba Învierii Domnului, oficiată în Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din București.

Duminică, 12 aprilie, de la ora 9:00, Digi24 va transmite slujba de Florii de la Catedrala Patriarhală și, de la ora 12:00, slujba de Paște de la Vatican, urmată de rugăciunea de binecuvântare „Urbi et Orbi”, rostită de Sfântul Părinte Papa Francisc.

Credincioșii din întreaga lume sunt greu încercați în aceste zile de pandemie. Digi24 face posibilă, prin transmisiunile speciale pregătite, ca în fiecare casă din România să ajungă vestea Învierii Domnului. Digi24 îndeamnă românii să continue să respecte condițiile impuse de autorități, în speranța că vom reveni cât mai curând la o viață normală.

SÂMBĂTĂ, 11 aprilie
22:00 - Vigilia Pascală a Învierii Domnului. Transmisiune de la Vatican
23:00 - 00:30 - Slujba Învierii Domnului. Transmisiune de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din București

DUMINICĂ, 12 aprilie
9:00 - Slujba de Florii. Transmisiune de la Catedrala Patriarhală
10:30 - Slujba de Paște. Transmisiune de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din București
12:00 - Slujba de Paște. Transmisiune de la Vatican
13:00 - Rugăciunea „Urbi et Orbi” rostită de Papa Francisc

În 2019, cu ocazia vizitei istorice a Sfântului Părinte Papa Francisc în România, Digi24 a fost singura televiziune de știri din țară care a acoperit printr-un proiect editorial extins, timp de o lună, pregătirea vizitei și pelerinajul Suveranului Pontif.

Misiunea Digi24 este aceea de a informa și inspira publicul, prin știri și emisiuni realizate la cele mai înalte standarde etice și profesionale din mass-media, în România. Acuratețea, echilibrul, echidistanța, diversitatea de opinii, integritatea sunt valorile la care se raportează jurnaliștii și tehnicienii Digi24 și digi24.ro, punând întotdeauna în centrul muncii lor publicul și interesele acestuia.