Comunicat de presă - Winners Open, singurul turneu WTA din România, la Digi Sport.

În perioada 2-8 august 2021, Digi Sport va transmite Winners Open, singurul turneu WTA organizat în țara noastra, la Cluj-Napoca. Fanii tenisului vor avea ocazia să le vadă evoluând pe majoritatea jucătoarelor noastre din top 200 WTA în competiția transmisă pe Digi Sport 2 și Digi Sport 4.

Mihaela Buzărnescu (168 WTA), proaspăt întoarsă de la Jocurile Olimpice, va fi  prezentă la Cluj, unde va juca pe tabloul principal, alături de Patricia Țig (76 WTA), Irina Begu (78 WTA), Ana Bogdan (101 WTA) și Irina Bara (123 WTA). De asemenea, după finalele jucate la Hamburg și Palermo, Gabriela Ruse (105 WTA) a primit un wild card și va evolua și ea pe tabloul principal. Alexandra Dulgheru (371 WTA) va juca în calificări. 

În total, la Cluj vor participa 32 de jucătoare pentru probele de simplu și dublu. Meciurile se vor desfășura pe trei terenuri oficiale, cu spectatori în tribune.

Winners Open face parte din categoria de turnee WTA 250, fiind în premieră inclus în circuitul profesionist, după ce ediția din 2020 a fost una demonstrativă, oferind doar premii în bani, nu și puncte. Anul acesta, sportivele pot participa la probe de simplu și dublu, pentru premii în valoare de 235.000 dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA.

 

Despre Digi Sport

Telespectatorii Digi Sport au acces la cele mai urmărite competiții sportive din România și Europa. Alături de Liga 1, Liga 2 și Cupa României, posturile de televiziune Digi Sport transmit importante competiții fotbalistice europene: LaLiga și Bundesliga, cupele europene la handbal, precum și campionatele mondiale și continentale de handbal, Formula 1 și MotoGP.

De asemenea, Digi Sport difuzează, în exclusivitate, în fiecare an, până în 2023, câte 50 de turnee WTA, în care, printre protagoniste, evoluează și sportivele din România.

Televiziunile Digi Sport 1, 2, 3, 4 și site-ul digisport.ro fac parte din grupul Digi | RCS & RDS. Grupul mai deține canalul Digi24, primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile tematice Digi Life, Digi World și Digi Animal World, cele de muzică, UTV, Music Channel, Hit Music, postul de filme (pay-tv), Film Now, și posturile de radio PROFM, Digi FM, Dance FM și Chill FM.