leon birou

#EroiiDigiWorld: Covid-19: Certitudini, incertitudini, coincidente si opinii. Mesajul renumitul profesor doctor Leon Zăgrean 

Astazi, mai mult ca oricand, avem nevoie de eroi, de modele, de personalitati inspirationale. Trebuie fim solidari, uniti... chiar si de la distanta. Speranta si umanitatea pot inflori pe orice platforma. De-a lungul timpului, echipa DigiDoc v-a oferit portrete si documentare de televiziune despre oameni exemplari, despre veritabili eroi moderni. Aceeasi echipa a rugat cativa dintre ei sa transmita un mesaj de incurajare si de incredere publicului nostru.

 - In aceasta sectiune puteti gasi sfaturi, indemnuri, confesiuni, opinii, dar si articole despre cum ne putem ingriji, in vremuri grele, trupul, mintea si spiritul.  Astazi, mesajul ii apartine renumitului profesor doctor Leon Zagrean, seful Disciplinei de Fiziologie si Neurostiinte din cadrul UMF Carol Davila din Bucuresti, precum si unul dintre principalii promotori ai Neurostiintelor in Romania.

La inceputul lunii martie, intr-o postare pe FB, mi-am exprimat opinia ca atitudinea politicienilor este un scenariu ale carui obiective si, mai ales, consecinte pot fi doar intuite. In urma analizei evolutiei ”crizei Covid-19” din ultimele trei saptamani am ajuns la urmatoarele:

CERTITUDINI-INCERTITUDINI. Covid-19 este un virus din familia coronavirusurilor cu o istorie mai putin cunoscuta deoarece produce o gripa obisnuita care, de obicei se rezolva de la sine. Virusul Corona a fost identificat pentru prima data drept o cauza comuna pentru gripa in 1960. In perioada 2001-2004 a produs la nivel global cca 10 000 de imbolnaviri si aproape 800 de decese cu sindomul respirator acut sever (SARS), motiv pntru care OMS a declarat stare de urgenta. Din aceasta perioada s-a constat ca coronavirusul nu este un virus stabil si se poate adapta pentru a deveni mai virulent, chiar letal, pentru oameni 

Din literatura medicala din ultimele 3-4 luni (peste 1650 articole aparute in 2020) privind episodul Covid-19, am selectat din Revista LANCET, una dintre cele mai vechi si respectate reviste medicale, urmatorul fragment publicat luna aceasta:

”Intr-o lume polarizata intre neincredere si tensiuni comerciale, raspandirea bolii coronavirusului 2019 (COVID-19), atat in interiorul natiunilor, cat si la nivel international, este ajutata si atatata de dezinformari care inconjoara planeta in microsecunde. Astfel de dezinformari nu sunt in totalitate rauvoitoare, desi impactul poate fi devastator. Singurul bastion de aparare impotriva cresterii panicii publice, isteriei pietei financiare si neintelegerilor neintentionate ale stiintei si epidemiologiei COVID-19, este contrainformatia agila, precisa, disponibila la nivel mondial, care imbraca un nivel moral inalt si transmite constant o relatare bazata pe stiinta.” 

COINCIDENTE- In aceasta perioada circula in mass media si, mai ales, pe retelele de socializare idea unei asemanari intre Covit-19 si descrierea unui microorganism intr-un roman de fictiune- „Eyes of Darkness” al scriitorului american Dean R. Koontz. Ceea ce este interesant in aceasta poveste este faptul ca desi descrierea virusului in roman este partial asemanatoare cu Covit -19, datorita publicitatii exacerbate, pe de o parte, si tentatiei spre senzational a majoritatii populatiei, pe de alta parte, s-a ajuns repede la previziunea sau predictia infectiei Covit -19. De fapt, aspectul cel mai interesant in aceasta interpretare este faptul ca epidemia a inceput din provincia chineza Wuhan, iar numele virusului (microorganismului din textul romanului) este Wuhan-400. Un alt aspect care a contribuit la sustinerea eronata a acestui mister este faptul ca romanul a aparut in mai multe editii. In prima editie publicata in 1981 sub pseudonimul Leigh Nicholas, virusul era numit Gorki-400, dupa numele unei provincii sovietice, Gorki. In a doua editie (1996) publicata cu numele adevarat al scriitorului, s-a pastrat descrierea virusului, schimbandu-i doar numele. 

M-am oprit asupra acestui exemplu pentru a sublinia impactul aspra societatii a transmiterii unor informatii sau fapte si, mai ales, conectarea lor superficiala sau nedocumentata, voit sau uneori in scop strict financiar sau, mai grav, de manipulare a majoritatii populatiei. Recunosc ca si eu am fost impresionat de coincidenta faptelor descrise mai sus, in etapa in care am comparat fragmentul din textul romanului de care dispuneam cu cel din diferite surse de pe internet. Numai ca, nu era nicaieri precizat de diferenta dintre editii si nici din ce editie face parte cartea pe care am citit-o. Dupa o documentare mai sustinuta am descoperit cat de usor se poate crea un mister...

Un alt exemplu despre pandemia Covit-19 care mi se pare mai verosimil si, in acelasi timp, care merita atentie, este posibilitatea ca aparitia acestei pandemii sa fi fost fie provocata artificial fie sa fi fost ”asteptata” si sa se profite de aparitia ei. Sunt cateva coincidente care sustin prima varianta. Astfel, conform jurnalului Corriere Della Sera, in 2015 postul de televiziune Leonardo a prezentat un reportaj cu privire la crearea unui virus himera cu capacitati toxice deosebite pentru om (termenul himera este folosit in cazul crearii unor organisme ce conti gene extrase de la organisme din specii sau familii diferite). 

O informatie proaspata, provenita de la Business Today, din 26 martie, sustine ca SUA a intentat proces in justitie Chinei pentru prepararea si eliberarea coronavirusului Covit-19 ca arma biologica. Despagubirea solicitata este de 20 de trilioane $, suma ce depaseste bugetul anual al Chinei.

Un argument care, in opinia mea, conecteaza cele doua posibilitati cu privire la aparitia acestei pandemii, fie provocata artificial fie sa fi fost ”asteptata”, este pozitia lui Jacques Attali, o personalitate deosebit de creativa care a indeplinit si indeplineste un arsenal de functii importante in Franta si internationale 

” Intr-o zi, cu mult inainte de sfarsitul acestui secol, lumea va avea un guvern care sa se ocupe de problemele care afecteaza intreaga umanitate. Nu va fi vorba despre implementarea de noi tratate sau impunerea unor reguli, nici macar sa incredintam aceasta misiune institutiilor internationale, ci unui guvern real.” ... A venit momentul sa ne gandim la asta, sa ne pregatim, sa ne gandim la arhitectura acestui guvern mondial. Mai mult, J. Attali afirma in unul dintre interviuri ca ”Istoria ne invata ca umanitatea evolueaza semnificativ doar atunci cand ii este cu adevarat frica”... Pandemia care a inceput ar putea declansa una dintre aceste frici structurante”. Referindu-se la opinia lui J.Attali, cu privire la crizele declansate in ultimele doua decenii, revista franceza Solidarite et Progres concluzioneaza in titlul ”Attali: une petite pandémie permettra d’instaurer un gouvernement mondial!: ”acolo unde crasul financiar a esuat, o mica pandemie ar putea precipita (determina pe) liderii nostri sa accepte instituirea unui guvern mondial”

OPINII. Dupa acest periplu in realitatea zilelor noastre se pot desprinde cateva concluzii:
1.Coronavirusul Covid-19, indiferent ca este rezultatul unei mutatii naturale sau al unei interventii umane (himera), este, cel putin dupa datele oficiale disponibile, mai putin agresiv decat alte tulpini din aceeasi familie, are, posibil, o capacitate mai mare de transmitere. 

2. Masurile intreprinse impotriva raspandirii lui sunt exagerate si au, in opinia mea, si ai unor specialisti mai putin aliniati la alte criterii decat cele de inalt profesionalism, o motivatie ascunsa, cel putin la prima vedere. Consecintele acestei crize provocata de interese financiare si politice vor prejudicia majoritate populatiei, firmele de mai mica anvergura, si tarile cu economia dependenta de marile puteri economice nationale sau de companiile multinationale. Mai mult, consider ca impunerea unor legi urgente care nu implica dezbaterea publica ci doar vointa unui numar restrans de politicieni poate deveni un pericol pentru societate. Nu exclud posibilitatea ca declansarea acestei crize sa fie un exercitiu in vederea diminuarii identitatii individului si a identitatii natiunilor mai mici si cu o economie vulnerabila.

Virusologul Prof. Dr. Karin Mölling spune intr-un interviu: ”Corona nu este un virus ucigas grav! Propagarea vestilor alarmiste este problema”, iar Prof.univ.dr. Adrian Restian afirma intr-un articol ce urmeaza sa fie publicat: ”Nu este suficient sa ne ascundem de virus”. De fapt, simulam ca ne ascundem deoarece exista multe exemple de persoane care desi convetuiesc intr-o familie sau in alte tipuri de grupuri unele sunt infectate iar altele nu; mai mult, exista numeroase exemple de purtatori de virus dar nu prezinta nicio simptomatologie

In concluzie, consider ca aceasta criza este artificiala, generata din motive ascunse dar cu posibile consecinte sociale si economice dezastruoase. Ca urmare, propun intoarcerea cat mai grabnica din acest drum pana nu va fi prea tarziu.

PS. Scuze pentru dimensiunea acestui text dar tinand seama de restrictiile de deplasare, am incercat sa fac ceva util...

Mesaj trimis de profesor doctor Leon Zagrean, seful Disciplinei de Fiziologie si Neurostiinte din cadrul UMF Carol Davila din Bucuresti

Te-ar putea interesa si:
#EroiiDigiWorld: In fiecare criza, o oportunitate: multe dintre geniile omenirii si-au scris...
#EroiiDigiWorld: Fiti puternici! Mesajul Iuliei Isaev, celebra soprana a Operei Nationale Bucuresti 
#EroiiDigiWorld: Vocile din viitor. Mesajul tenorului Daniel Magdal 

Programul Zilei

Vineri02.06
Sâmbătă03.06
Duminică04.06
Luni05.06
Marți06.06
Miercuri07.06
Joi08.06
06:00 Dosare de razboi
06:30 Dosare de razboi
07:00 Descoperiri
07:55 Mistere descifrate
08:45 DIGIPEDIA
09:15 Curiozitati
09:27 Digipedia - China
09:30 Curiozitati
09:45 Cele mai pitoresti rauri din lume
10:35 Istoria pe numere
11:20 ZONA DE RISC.BIOCOD
11:45 Calator prin lume
12:00 Noua Zeelanda
12:46 Calator prin lume
13:00 in vacanta
13:30 in vacanta
14:00 Drumul spre stele
14:30 Drumul spre stele
15:00 Calatorii cosmice
15:30 Calatorii cosmice
16:00 Razboi: cautatorii de comori
16:45 Calator prin lume
17:00 in cautarea cunoasterii
17:30 in cautarea cunoasterii
18:00 Descoperiri
19:00 Mistere descifrate
19:47 Curiozitati
20:00 Jurnalul de Stiinte
20:10 Noii oameni
21:00 DIGIPEDIA
21:30 Nasterea sistemului solar
22:00 Dezastre naturale
22:49 O lume ciudata
23:00 Dosare de razboi
23:30 Dosare de razboi
00:00 Arhitectura
00:30 Noua Zeelanda
01:15 in vacanta
01:45 in vacanta
02:15 Drumul spre stele
02:45 Drumul spre stele
03:15 Calatorii cosmice
03:45 Calatorii cosmice
04:12 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR SARCOFAGUL GHICA
04:15 Razboi: cautatorii de comori
05:00 in cautarea cunoasterii
05:30 in cautarea cunoasterii
06:00 Dosare de razboi
06:30 Dosare de razboi
07:00 Descoperiri
07:52 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR BRATARILE DACICE
07:55 Mistere descifrate
08:45 Noii oameni
09:35 DIGIPEDIA
10:05 Nasterea sistemului solar
10:35 Dezastre naturale
11:25 Jurnalul de Stiinte
11:36 Calator prin lume
11:51 O lume ciudata
12:00 Noua Zeelanda
12:45 Calator prin lume
13:00 in vacanta
13:30 in vacanta
14:00 Drumul spre stele
14:30 Drumul spre stele
15:00 Calatorii cosmice
15:30 Calatorii cosmice
15:57 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR COIF COTOFENEsTI
16:00 Razboi: cautatorii de comori
16:45 Iluzii
17:00 in cautarea cunoasterii
17:30 in cautarea cunoasterii
18:00 Descoperiri
18:52 Filler Asteroizi 1
18:56 Filler Asteroizi 2
19:00 Mistere descifrate
19:47 Iluzii
20:00 Frumuseti naturale
20:48 Iluzii
21:00 Inginerie pentru viitor
21:54 Filler Asteroizi 3
22:00 Dezastre naturale
22:48 Iluzii
23:00 Dosare de razboi
23:30 Dosare de razboi
00:00 Arhitectura
00:30 Noua Zeelanda
01:15 in vacanta
01:45 in vacanta
02:15 Drumul spre stele
02:45 Drumul spre stele
03:15 Calatorii cosmice
03:45 Calatorii cosmice
04:12 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR PIETROASELE
04:15 Razboi: cautatorii de comori
05:00 in cautarea cunoasterii
05:30 in cautarea cunoasterii
06:00 Dosare de razboi
06:30 Dosare de razboi
07:00 Descoperiri
07:52 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR HINOVA
07:55 Mistere descifrate
08:41 Fillere Jurnalul de Stiinte
08:45 Frumuseti naturale
09:35 Inginerie pentru viitor
10:30 Dezastre naturale
11:20 ZONA DE RISC.BIOCOD
12:00 Noua Zeelanda
12:45 Jurnalul de Stiinte
12:56 Filler Colectionarii - PARIZESCU
13:00 in vacanta
13:30 in vacanta
14:00 Drumul spre stele
14:30 Drumul spre stele
15:00 Calatorii cosmice
15:25 Calatorii cosmice
15:56 Fillere Jurnalul de Stiinte
16:00 Razboi: cautatorii de comori
16:45 Calator prin lume
17:00 in cautarea cunoasterii
17:30 in cautarea cunoasterii
18:00 Descoperiri
18:52 decembrie
19:00 Mistere descifrate
19:46 Calator prin lume
20:00 Frumuseti naturale
20:48 O lume ciudata
21:00 Inginerie pentru viitor
21:53 Ultimele descoperiri
22:00 Ultimele descoperiri
22:20 Ultimele descoperiri
22:40 Ultimele descoperiri
22:54 Filler Cum sa prinzi 100 - HOREZU
23:00 Dosare de razboi
23:30 Dosare de razboi
00:00 Arhitectura
00:29 Filler Ingrediente - Mierea
00:35 Noua Zeelanda
01:21 Filler Cum sa prinzi 100 - CLUBUL SENIORILOR
01:25 in vacanta
01:55 in vacanta
02:25 Drumul spre stele
02:55 Drumul spre stele
03:25 Calatorii cosmice
03:50 Calatorii cosmice
04:15 Razboi: cautatorii de comori
05:00 in cautarea cunoasterii
05:30 in cautarea cunoasterii
06:00 Dosare de razboi
06:30 Dosare de razboi
07:00 Descoperiri
07:52 Filler Ingrediente - Mierea 2
07:55 Mistere descifrate
08:41 FILLER COLECTIONARII 2 FLORIAN CIOBANU
08:45 Frumuseti naturale
09:35 Inginerie pentru viitor
10:30 Ultimele descoperiri
10:50 Ultimele descoperiri
11:07 Iluzii
11:20 ZONA DE RISC.BIOCOD
12:00 Noua Zeelanda
12:45 Calator prin lume
13:00 in vacanta
13:30 in vacanta
14:00 Drumul spre stele
14:30 Drumul spre stele
15:00 Calatorii cosmice
15:25 Calatorii cosmice
15:50 O lume ciudata
16:00 Razboi: cautatorii de comori
16:44 Iluzii
16:56 Filler Ingrediente - Strugurele 2
17:00 in cautarea cunoasterii
17:30 in cautarea cunoasterii
18:00 Descoperiri
18:54 Fillere Jurnalul de Stiinte
19:00 Mistere descifrate
19:47 Iluzii
20:00 Frumuseti naturale
20:48 Spatiul si lacomia umana
21:00 Cele mai pitoresti rauri din lume
21:47 Spatiul si lacomia umana
22:00 Istoria pe numere
22:45 Ultimele descoperiri
23:00 A fost odata in Irak
00:00 Arhitectura
00:27 decembrie
00:35 Noua Zeelanda
01:20 Filler Colectionarii - 3
01:25 in vacanta
01:55 in vacanta
02:25 Drumul spre stele
02:55 Drumul spre stele
03:25 Calatorii cosmice
03:50 Calatorii cosmice
04:15 Razboi: cautatorii de comori
05:00 in cautarea cunoasterii
05:30 in cautarea cunoasterii
06:00 A fost odata in Irak
07:00 Descoperiri
07:55 Mistere descifrate
08:41 Filler Ingrediente - Rosia 2
08:45 Frumuseti naturale
09:35 Cele mai pitoresti rauri din lume
10:22 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR APAHIDA
10:25 Istoria pe numere
11:10 Filler Ingrediente - Rosia
11:15 Titanic: povesti din adancuri
12:00 Noua Zeelanda
12:43 Spatiul si lacomia umana
12:55 Filler Ingrediente - Mierea
13:00 in vacanta
13:30 in vacanta
14:00 Drumul spre stele
14:30 Drumul spre stele
15:00 Calatorii cosmice
15:25 Calatorii cosmice
15:50 O lume ciudata
16:00 Razboi: cautatorii de comori
16:46 Spatiul si lacomia umana
17:00 in cautarea cunoasterii
17:30 in cautarea cunoasterii
18:00 Descoperiri
18:53 Filler Ingrediente - Graul
19:00 Mistere descifrate
19:47 Spatiul si lacomia umana
20:00 Frumuseti naturale
20:47 Spatiul si lacomia umana
21:00 Dovezile
21:52 Filler Ingrediente - Berea
22:00 Ultimele descoperiri
22:15 Ultimele descoperiri
22:30 Ultimele descoperiri
22:47 Spatiul si lacomia umana
23:00 A fost odata in Irak
00:00 Arhitectura
00:27 Spatiul si lacomia umana
00:40 Noua Zeelanda
01:25 in vacanta
01:55 in vacanta
02:25 Drumul spre stele
02:55 Drumul spre stele
03:25 Calatorii cosmice
03:50 Calatorii cosmice
04:15 Razboi: cautatorii de comori
05:00 in cautarea cunoasterii
05:30 in cautarea cunoasterii
06:00 A fost odata in Irak
07:00 Descoperiri
07:52 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR COROANELE REGALE
07:55 Mistere descifrate
08:41 FILLER COLECTIONARII 2 EUGEN CIOCAN
08:45 Frumuseti naturale
09:35 Dovezile
10:27 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR RESTAURARE PISTOL
10:30 Ultimele descoperiri
10:45 Ultimele descoperiri
10:56 Curiozitati
11:08 decembrie
11:15 Titanic: povesti din adancuri
12:00 Australia
12:54 decembrie
13:00 in vacanta
13:30 in vacanta
14:00 O idee pentru lume
14:30 O idee pentru lume
15:00 Calatorii cosmice
15:25 Calatorii cosmice
15:50 O lume ciudata
16:00 Razboi: cautatorii de comori
16:46 Calator prin lume
17:00 in cautarea cunoasterii
17:30 in cautarea cunoasterii
18:00 Descoperiri
18:53 decembrie
19:00 Mistere descifrate
19:47 O lume ciudata
19:54 Filler Ingrediente - Strugurele
20:00 Frumuseti naturale
20:48 O lume ciudata
21:00 Cele mai pitoresti rauri din lume
21:48 O lume ciudata
21:55 Filler Ingrediente - Cafeaua
22:00 Istoria pe numere
22:45 Curiozitati
23:00 A fost odata in Irak
00:00 Arhitectura
00:30 Australia
01:25 in vacanta
01:55 in vacanta
02:25 O idee pentru lume
02:55 O idee pentru lume
03:25 Calatorii cosmice
03:50 Calatorii cosmice
04:15 Razboi: cautatorii de comori
05:00 in cautarea cunoasterii
05:30 in cautarea cunoasterii
06:00 A fost odata in Irak
07:00 Descoperiri
07:55 Mistere descifrate
08:42 Filler Digipedia - ONLINE VS SCOALA SAT 1
08:45 Frumuseti naturale
09:35 Cele mai pitoresti rauri din lume
10:25 Istoria pe numere
11:10 Filler Ingrediente - Cafeaua 2
11:15 Titanic: povesti din adancuri
12:00 Australia
12:51 O lume ciudata
13:00 in vacanta
13:30 in vacanta
14:00 O idee pentru lume
14:30 O idee pentru lume
15:00 Calatorii cosmice
15:25 Calatorii cosmice
15:50 O lume ciudata
16:00 Razboi: cautatorii de comori
16:44 Curiozitati
16:56 Filler Digipedia - ONLINE VS SCOALA SAT 2
17:00 in cautarea cunoasterii
17:30 in cautarea cunoasterii
18:00 Descoperiri
18:54 FILLER COLECTIONARII 2 RALUCA PARTENIE
19:00 Mistere descifrate
19:47 Calator prin lume
20:00 Frumuseti naturale
20:48 Curiozitati
21:00 Cele mai pitoresti rauri din lume
21:47 Calator prin lume
22:00 Istoria pe numere
22:45 Curiozitati
22:57 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR RESTAURARE CERAMICA
23:00 A fost odata in Irak
00:00 Arhitectura
00:29 FILLER COLECTIONARII 2 DUMITRU
00:35 Australia
01:25 in vacanta
01:55 in vacanta
02:25 O idee pentru lume
02:55 O idee pentru lume
03:25 Calatorii cosmice
03:50 Calatorii cosmice
04:15 Razboi: cautatorii de comori
05:00 in cautarea cunoasterii
05:30 in cautarea cunoasterii

Partenerii noștri

emblema NASA perete

Un comitet de la NASA organizează prima sa întrunire publică dedicată studierii OZN-urilor. Când va fi publicat primul...

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digi-world.tv Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Pinterest pinterest.com Vezi politica de confidenţialitate
_utma, _utmz, _b, _pinterest_cm, _pinterest_pfob, csrftoken
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Ad Manager google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi aici politica de confidențialitate