securitate cibernetica

Cum să îmbunătățești securitatea cibernetică a dispozitivelor tale. Sfaturi simple și ușor de pus în aplicare

Cum să îmbunătățești securitatea cibernetică a dispozitivelor tale. Sfaturi simple și ușor de pus în aplicare. / Foto: Profimedia

Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) au întocmit o listă cu rezoluţii pentru începul de an, pe listă fiind trecute actualizări periodice de software, backup constant al datelor şi monitorizarea atentă a conturilor online.

”Ce rezoluţii aveţi pentru noul an? Planificaţi să mergeţi mai des la sală, să renunţaţi la obiceiuri nesănătoase sau să exploraţi noi hobby-uri? Noi, echipa DNSC, ne propunem să punem securitatea cibernetică pe lista de priorităţi pentru toţi utilizatorii în 2025”, au transmis, pe Facebook, specialiştii DNSC.

Citește și: Avertismentul lansat de experți în securitate cibernetică: „Conturile Google pot fi sparte fără parolă sau 2FA”

Aceştia anunţă că încep anul că ”câteva promisiuni esenţiale”:

Actualizări regulate de software – Vom transforma actualizarea dispozitivelor într-o rutină, astfel încât să ne asigurăm că suntem mereu protejaţi cu cele mai recente măsuri de securitate.

Backup constant al datelor – Vom face copii de siguranţă pentru datele noastre şi ale companiei, ca să fim pregătiţi în faţa oricărei situaţii neprevăzute. Un mic efort pentru o linişte de durată.

Instalarea şi actualizarea unui antivirus – Vom instala şi menţine la zi soluţii de securitate precum un antivirus de încredere, care să ne ajute să detectăm şi să prevenim ameninţările online.

Monitorizare atentă a conturilor online – Vom verifica periodic activitatea conturilor, asigurându-ne că nu suntem conectaţi pe dispozitive necunoscute sau în locaţii neobişnuite.

”Vigilenţa ne menţine în siguranţă”, au mai transmis specialiştii în securitate cibernetică.

Citește și: Google testează posibilitatea de a depista probleme de sănătate cu ajutorul senzorilor smartphone-urilor şi a inteligenţei artificiale

Te-ar putea interesa si:
Ameninţările online din perioada vacanţelor. Cele mai comune tipuri de fraudă și cum să le eviți
Dezvăluirile unui bărbat care a fost hacker 30 de ani. "Unii fac asta doar pentru a vedea cum arde...
Orice smartphone poate fi spionat, avertizează un specialist în securitate. Cât de simplu e pentru...

Partenerii noștri

Ce se întâmplă când sunt consumate cocktailuri de droguri/ Shutterstock

Ce se întâmplă când sunt consumate cocktailuri de droguri: „Efectele lor se intensifică reciproc şi cresc semnificativ...

Dr. George Spercu, şeful Secţiei de toxicodependenţe de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Al...