După duș, pielea este frumos mirositoare, dar nu este lipsită de microorganisme. Când te ștergi cu prosopul, pe lângă a te usca, transferi bacteriile pe prosop. Ideal este să nu împarți acest obiect cu altcineva.
"Prosopul ar putea să nu se usuce corespunzător între utilizări și probabil este ținut într-un loc călduț. Acești factori înseamnă că bacteriile vor crește. Prosopul va începe să miroasă urât. Când îl refolosiți, acele bacterii vor reveni pe piele. Chiar dacă este prosopul tău, dacă există o cantitate mare de microorganisme, pot apărea infecții ale pielii", a spus dr. Primrose Freestone, profesor de microbiologie la Universitatea din Leicester, pentru The Telegraph.
Dacă împarți prosoapele cu alte persoane, atunci riști să faci schimb și de virusuri mai periculoase, precum norovirusul și rotavirusul, deoarece acestea pot trăi pe prosoape zile întregi, uneori, săptămâni.
Dr. Freestone recomandă ca prosoapele să fie spălate la fiecare câteva zile, la o temperatură ridicată de cel puțin 60 de grade Celsius, cu detergent. "Compușii din detergenți nu numai că îndepărtează petele, dar desprind bacteriile și virusurile care se lipesc de țesătură".
Dacă obișnuiești să speli prosoapele la o temperatură mai scăzută, atunci este indicat să le calci, întrucât căldura din fierul de călcat le igienizează.
Citește și: Cât de des trebuie să-ți speli hainele. Regulile de care ar trebui să ții cont
- Te-ar putea interesa si:
- Ce este mişcarea "no-wash". Oamenii care nu-și spală blugii niciodată, își schimbă lenjeria intimă...