Băutorii de cafea au vieți mai lungi și au inimi mai sănătoase, arată datele unui nou studiu citat de The Sun.
Persoanele care savurează două-trei cești cu cafea pe zi au un risc mai scăzut de a muri tineri sau de a avea probleme cardiovasculare, față de cei care nu beau deloc.
Datele au arătat următoarele: cafeaua măcinată a redus riscul de deces timpuriu cu 27% și a redus bolile de inimă cu 20%, în timp ce cafeaua instant și cea decofeinizată au avut și ele beneficii pentru sănătate. Boabele de cafea sunt pline de antioxidanți care ajută organismul să elimine moleculele periculoase numite radicali liberi, care pot declanșa boli.
Studiul australian a folosit mai mult de 12 ani de informații medicale de la aproape jumătate de milion de oameni din Marea Britanie, cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani. Cercetarea a arătat că un consum zilnic de cafea a fost legat de o sănătate mai bună, dar două-trei cești pe zi au fost cantitatea ideală.
Profesorul Peter Kistler de la Baker Heart and Diabetes Research Institute din Melbourne, care a realizat studiul, a declarat: "Cafeaua a fost asociată cu reducerea bolilor cardiovasculare și a decesului din orice cauză. Cofeina este cel mai cunoscut component, dar băutura conține peste 100 de componente biologic active. Este probabil ca ingredientele fără cofeină să fie cele 'responsabile' pentru relația dintre consumul de cafea, bolile cardiovasculare și supraviețuire".
Citește și:De ce nu este bine să bei ceai sau cafea în avion. Sfaturile unei însoţitoare de bord
Foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Ce a obținut în doi ani milionarul care vrea să dea timpul înapoi și să fie ca la 18 ani: "În...
- Un doctor spune că vârsta lui biologică e cu 20 de ani mai mică decât cea reală. Care este rutina...
- A crezut că îl doare capul de la prea multă cafea, dar medicii au descoperit ceva grav: "Nu-mi...