Acum stim de ce multora dintre noi ne place sa bem bere si cafea. Oamenii de stiinta americani au descoperit ca nu ar avea legatura cu gustul. Mai multe detalii puteti afla din "Jurnalul de Stiinte".
Starea de euforie pe care o simt atunci cand consuma aceste doua bauturi este de fapt cea care ii face pe majoritatea sa isi doreasca inca o ceasca sau un pahar. Este concluzia specialistilor Northwestern University, care au analizat profilurile genetice a 336.000 de europeni.
In plus, subiectii au enumerat intr-un chestionar ce bauturi au consumat in decurs de 24 de ore. Initial, expertii au cautat variatii ale genelor asociate gustului care ar putea explica preferintele pentru anumite bauturi. Insa au descoperit ca acestea sunt, de fapt, influentate de alte gene, legate de efectele psihoactive.
Citeste si: “Cea mai mare criza de cafea a timpurilor noastre”. Motivul pentru care lumea ar putea ramane fara cafea
Gustul amar al cafelei ar trebui, in mod normal, sa ne faca sa o evitam, spun autorii. Insa efectul cofeinei este mai puternic si de aceea reusim sa trecem peste si sa ne dorim sa o consumam zilnic. Oamenii de stiinta cred ca, dupa mai multe cercetari, vor putea gasi o metoda prin care sa previna mai usor obezitatea si dependenta de alcool.
Pentru mai multe stiri din domeniul stiintei si tehnologiei, urmariti pe Digi World vineri, de la ora 19:00 si pe Digi24, in fiecare sambata, de la 15:30, "Jurnalul de stiinte", prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
- Te-ar putea interesa si:
- Veste bună pentru femeile care beau cafea. Cum influențează această băutură sănătatea fizică și...
- Ce fel de cafea poți bea dacă ai arsuri la stomac sau reflux gastroesofagian
- Cel mai bun moment al zilei în care să-ți bei cafeaua. Așa vei profita de toate beneficiile ei