Blestemul vârstei de 35 de ani/ Shutterstock

"Blestemul vârstei de 35 de ani". Țara în care milenialii sunt deja prea bătrâni pentru unii angajatori

Blestemul vârstei de 35 de ani/ Shutterstock

Când Han şi-a pierdut locul de muncă de designer de interfeţe în Beijing, în februarie, s-a gândit că, datorită celor 10 ani de experienţă, nu va trebui să caute mult timp un alt loc de muncă. Dar, cum căutarea unui loc de muncă se prelungeşte, a început să se îngrijoreze. A trimis sute de cereri de angajare şi a fost invitată la doar patru interviuri, notează cnn.com.

Neavând opţiuni în profesia pe care şi-a ales-o, a apelat la slujbe cu jumătate de normă pentru a se descurca, lucrând ca şofer de livrări de mâncare - unde a fost "norocoasă să câştige 20 de yuani (2,8 dolari)" pe zi - şi ca ghid de cumpărături, la care a renunţat după ce a făcut apendicită acută, spune ea, din cauza faptului că a stat prea mult timp în picioare, relatează News.ro.

"Am încercat toate locurile de muncă posibile, dar fie consumau prea multă energie, fie erau plătite cu prea puţin", a spus ea. "Este dificil să menţii un trai de bază în fiecare zi, se pare."

Rădăcina problemei lui Han, crede ea, este că a devenit pur şi simplu prea bătrână în ochii multor potenţiali angajatori. Ea are 34 de ani.

Han, pe care CNN o identifică doar cu numele de familie din motive de confidenţialitate, se numără printre numeroşii mileniali care lucrează în China şi care se tem că au căzut pradă "blestemului celor 35 de ani".

Termenul a fost iniţial inventat pe reţelele de socializare pentru a descrie zvonurile privind disponibilizările de personal mai în vârstă de către marile companii de tehnologie, dar de atunci a devenit atât de răspândit încât este menţionat chiar şi de consilierii Partidului Comunist Chinez aflat la putere.

Citește și: Un doctor spune că vârsta lui biologică e cu 20 de ani mai mică decât cea reală. Care este rutina lui din fiecare dimineață

Oricine se îndoieşte de puterea blestemului nu trebuie decât să se uite la nenumăratele anunţuri de locuri de muncă online şi site-uri de recrutare care afirmă în mod explicit că solicitanţii de joburi nu trebuie să depăşească această vârstă, pe care mulţi experţi nici măcar nu o consideră vârstă mijlocie.

Sau uitaţi-vă pe reţelele de socializare: în luna iunie, plângerea unui călător care se referea la faptul că pensiunile din Beijing refuză de obicei clienţii cu vârste mai mari de 35 de ani a stârnit dezbateri aprinse, la fel ca şi o campanie de recrutare a unui templu taoist în iunie, când a spus că noii călugări trebuie să aibă "sub 35 de ani".

Într-adevăr, chiar şi guvernul chinez exclude candidaţii de peste 35 de ani pentru multe dintre posturile de funcţionari publici - o politică atacată de un deputat la reuniunea anuală de anul trecut a parlamentului chinez şi a celui mai important organism politic consultativ din China.

"Discriminarea invizibilă pentru persoanele de 35 de ani a existat întotdeauna la locul de muncă", a declarat deputatul Jiang Shengnan la adunare, a relatat publicaţia de stat China Youth Daily. "Este o risipă uriaşă de talente să respingi candidaţii pentru vârsta lor".

Chiar şi academicieni şi oficiali de top au recunoscut problema. Într-un raport din 2022 al ziarului de stat People's Daily, un profesor de la Şcoala Centrală a Partidului condusă de guvern - care pregăteşte cadrele Partidului Comunist Chinez - s-a referit la blestem ca la un "fenomen comun pe piaţa muncii de masă" şi a dat vina pe acesta pentru că a provocat o anxietate publică răspândită.

În acest an, agenţia Xinhua a propus ceea ce consideră a fi o posibilă soluţie - politici speciale care să favorizeze lucrătorii de peste 35 de ani, împreună cu asistenţă financiară şi reglementări împotriva discriminării pe criterii de vârstă.

Pentru mulţi dintre sutele de milioane de mileniali din China, soluţiile nu pot veni suficient de repede. În condiţiile în care China încă se luptă să îşi revină după pagubele economice provocate de pandemie şi în condiţiile în care există semne de încetinire a creşterii economice, şomajul a devenit o preocupare urgentă pentru mulţi. La nivel naţional, rata oficială a şomajului a urcat anul trecut la un nivel aproape record de 6,1% şi, deşi sfârşitul lockdown-ului a adus o oarecare uşurare, aceasta rămâne la 5,2%.

Citește și: Ce înseamnă igiena unui somn sănătos și câte ore ar trebui să dormim în funcție de vârstă

Problema a fost adusă în prim-plan, în parte, de ascensiunea industriei de tehnologie din China şi de faimoasa sa "cultură 996" - lucrul de la 9 dimineaţa la 9 seara, şase zile pe săptămână.

Este un program fără compromisuri, care este şi mai dificil pentru angajaţii mai în vârstă, cu familii de care trebuie să se ocupe, dar este o aşteptare comună în sectorul tehnologic extrem de competitiv - şi relativ tânăr - al ţării.

Experţii subliniază, de asemenea, că lucrătorii tineri angajaţi direct de la şcoală tind să fie mai ieftini, deşi alţii sugerează că preferinţa nu se referă doar la menţinerea cheltuielilor la un nivel scăzut.

Un raport al Xinhua din 2021 a argumentat că angajaţii care nu au fost promovaţi la nivel de conducere până la 35 de ani pot fi percepuţi ca fiind mai puţin de succes şi, prin urmare, mai predispuşi la disponibilizări.

Profesorul de la Şcoala Centrală a Partidului a subliniat acest aspect în raportul său de anul trecut, spunând: "În general, majoritatea angajaţilor cu 10 ani de experienţă vor deveni lideri sau manageri de echipă dacă abilităţile lor sunt cu adevărat bune. Cu alte cuvinte, "pragul de 35 de ani" nu se referă la vârsta în sine, ci la o măsură a capacităţii de muncă pentru angajatori."

Dar aceste limite înseamnă că mulţi oameni ajung ca Han, locuitorul din Beijing: supracalificat, educat, cu experienţă şi care se luptă să se menţină pe linia de plutire.

Acest lucru este cu atât mai adevărat cu cât din ce în ce mai multe persoane urmează studii de masterat şi doctorat în speranţa de a obţine un avantaj pe piaţa aglomerată a locurilor de muncă - întârziind astfel, în mod ironic, intrarea lor pe vechea piaţă a muncii.

Un creator de conţinut, Tao Chen, a atras atenţia la nivel naţional în martie, după ce a postat online despre experienţa sa. După ce a absolvit prestigioasa Universitate Sichuan cu un masterat în filosofie, a fost concediat de la o slujbă de jurnalist, apoi s-a angajat într-o serie de proiecte de afaceri eşuate. La 38 de ani, având puţine alte perspective, a devenit şofer de livrare de alimente - în cele din urmă a renunţat şi la acest loc de muncă, deoarece venitul nu era suficient pentru a ajunge la sfârşit de lună.

"Deşi am avut o experienţă de muncă foarte bună şi o diplomă de master, sunt foarte puţin competitiv după 35 de ani", a declarat Tao Chen în videoclipul său Douyin. Mai mult de 98% dintre cererile sale de angajare au rămas fără răspuns, în timp ce restul au considerat că era "inapt" pentru rolul respectiv.

"Aproape că am avut o cădere psihică", a spus el.

O nouă întorsătură a unei poveşti vechi

Pentru multe femei chineze, "blestemul" creşte şi agravează şi mai mult discriminarea de gen înrădăcinată care afectează de mult timp locurile de muncă.

Lucrătoarele din acest interval de vârstă spun adesea că se confruntă cu presiuni din partea angajatorilor reticenţi în a plăti concediul de maternitate. Acestea declară că nu au parte de promovări deoarece angajatorul se teme că îşi vor lua un concediu de lungă durată sau, mai rău, că s-ar putea să nu fie angajate.

"Văzând această vârstă, multe companii nu sunt dispuse să te recruteze", a declarat Han, rezidentă din Beijing. "Îi preferă pe cei tineri. La urma urmei, s-ar putea să mă căsătoresc şi să am copii în ochii lor. Chiar dacă le spun că nu intenţionez să mă căsătoresc, nu mă vor crede."

Când Liu, în vârstă de 35 de ani, rezidentă din Shenzhen, s-a întors la locul de muncă la o firmă de bioinginerie după un concediu de maternitate de şase luni, se aştepta să se alăture unui nou proiect. În schimb, a spus ea, a fost concediată brusc şi postul ei a fost dat unui proaspăt absolvent.

Citește și: Cum arată o zi din viața antreprenorului care vrea să devină adevăratul Benjamin Button. Ia 100 de suplimente pe zi și-și mănâncă cina la 11 dimineața

Câteva luni mai târziu, ea nu şi-a găsit încă un alt loc de muncă. Liu, care a ales un pseudonim din motive de confidenţialitate, crede că concediul de maternitate a fost cauza concedierii sale.

"Ei sunt foarte realişti. Când nu am nevoie de tine, te înlocuiesc cu forţă de muncă mai ieftină", a spus ea.

Şi bărbaţii pot fi afectaţi. Liu îşi aminteşte că a fost martoră la faptul că un coleg care tocmai devenise tată a primit ceea ce ea a numit misiuni nepotrivite, cum ar fi să fie trimis într-o călătorie de afaceri imediat după naştere.

Ea a spus că a văzut, de asemenea, angajaţi mileniali şi de vârstă mijlocie care au fost scoşi în evidenţă prin faptul că li s-a cerut să ridice mâna în şedinţe dacă aveau peste 30 de ani sau că nu au fost invitaţi la petrecerile companiei.

Liu bănuieşte că cea mai mare motivaţie a angajatorilor este pur şi simplu linia inferioară. "Multe companii iau în considerare eficienţa costurilor", a spus Liu. "Ei cred că salariul meu este mai mare decât al noilor absolvenţi, aşa că preferă să aleagă absolvenţii".

"Pot vedea dincolo de trucurile lor"

Experţii spun că cea mai bună modalitate de a ne apăra atât de ageism, cât şi de inegalitatea de gen este prin reforme juridice.

Yiran Zhang, profesor asistent la Cornell Law School, a declarat că, deşi legea muncii din China interzice discriminarea pe motive de etnie, gen şi credinţă religioasă, nu face acest lucru pe motive de vârstă.

Şi chiar şi în domeniile în care a fost oferită o anumită protecţie - cum ar fi pentru mamele care îşi iau concediu de maternitate - aplicarea legii este slabă, iar discriminarea de gen rămâne frecventă, a spus ea.

Angajaţii care reuşesc să îşi dea în judecată angajatorul pot primi doar despăgubiri mici, ceea ce îi descurajează pe unii dintre ei să continue acţiunile în justiţie, a adăugat Zhang.

Zhang şi alţi experţi au remarcat că au existat încercări în trecut de legiferare împotriva discriminării pe criterii de vârstă, unii politicieni considerând că este o prioritate pentru a ridica rata de natalitate în scădere, dar până acum acestea nu au reuşit să treacă în parlament.

Citește și: Povestea celui mai vârstnic medic din lume. Are 100 de ani, încă lucrează și a intrat în Cartea Recordurilor: “Pensionarea e inamicul longevității. Iubesc ceea ce fac”

Un mic progres a fost înregistrat la începutul acestui an, când mai multe provincii şi regiuni au relaxat restricţiile de vârstă pentru posturile de funcţionari publici, ridicând limita de la 35 la 40 de ani, potrivit presei de stat.

Între timp, Liu - fost manager de proiect în Shenzhen - speră acum să îşi câştige existenţa ca creator de conţinut, astfel încât să nu fie nevoită să se întoarcă la un loc de muncă tradiţional, plin de discriminare şi de discriminare în funcţie de vârstă.

"Am fost atât în companii mari, cât şi în companii mici, pot vedea dincolo de trucurile lor", a spus ea. "Vreau doar să fug de acolo".

Te-ar putea interesa si:
Cum a reușit o femeie din China să se angajeze la 16 companii și să nu lucreze nicăieri, de fapt
Țara unde locuitorii au devenit peste noapte mai tineri cu doi ani. Legea care a eliminat sistemul...
Un milionar din China a picat de 27 de ori Bacalaureatul. A învățat 12 ore pe zi, a uitat de...

Programul Zilei

Duminică10.12
Luni11.12
Marți12.12
Miercuri13.12
Joi14.12
Vineri15.12
Sâmbătă16.12
06:00 Ritualuri mistice in regat
06:50 Deasupra Americii
07:45 Istoria pe numere
08:35 in vacanta
09:05 in vacanta
09:35 Descoperiri genetice
10:30 Pe malul lacurilor italienesti
11:25 Nasterea sistemului solar
12:00 Titanic: povesti din adancuri
12:45 Jurnalul de Stiinte
13:00 Vacanta raw
13:25 Vacanta raw
13:50 O lume ciudata
14:00 Lumea de maine azi
14:25 Lumea de maine azi
14:47 Curiozitati
15:00 Povestiri din razboi
15:51 Ultimele descoperiri
16:00 Aristocratia britanica
17:00 O idee pentru lume
17:30 O idee pentru lume
18:00 Deasupra Americii
18:52 Digi Portret - Teodor Ilincai TENOR
19:00 Istoria pe numere
19:50 O lume ciudata
20:00 in vacanta
20:30 in vacanta
21:00 Marile mistere
21:52 Digi Portret - Teodor Ilincai TENOR
22:00 Vacanta raw
22:25 Vacanta raw
22:55 Ritualuri mistice in regat
23:45 Dosare de razboi
00:15 Nasterea sistemului solar
00:50 Titanic: povesti din adancuri
01:35 Vacanta raw
02:00 Vacanta raw
02:25 Lumea de maine azi
02:50 Lumea de maine azi
03:15 Povestiri din razboi
04:05 Aristocratia britanica
05:00 O idee pentru lume
05:30 O idee pentru lume
06:00 Ritualuri mistice in regat
06:50 Deasupra Americii
07:45 Istoria pe numere
08:35 in vacanta
09:05 in vacanta
09:35 Marile mistere
10:30 Vacanta raw
10:55 Vacanta raw
11:20 Ultimele descoperiri
11:50 Ultimele descoperiri
12:00 Titanic: povesti din adancuri
12:45 Ultimele descoperiri
13:00 Vacanta raw
13:25 Vacanta raw
13:50 O lume ciudata
14:00 Lumea de maine azi
14:25 Lumea de maine azi
14:48 Ultimele descoperiri
15:00 Povestiri din razboi
15:51 Digi Portret - Teodor Ilincai TENOR
16:00 Aristocratia britanica
16:53 Digi Portret - Teodor Ilincai TENOR
17:00 O idee pentru lume
17:30 O idee pentru lume
18:00 Deasupra Americii
18:52 Digi Portret - Teodor Ilincai TENOR
19:00 Istoria pe numere
19:50 O lume ciudata
20:00 in vacanta
20:30 in vacanta
21:00 Odiseea mea greceasca
21:47 Iluzii
22:55 Ritualuri mistice in regat
23:45 Dosare de razboi
00:15 Ultimele descoperiri
00:42 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR SARCOFAGUL GHICA
00:45 Titanic: povesti din adancuri
01:30 Vacanta raw
01:55 Vacanta raw
02:20 Lumea de maine azi
02:45 Lumea de maine azi
03:10 Povestiri din razboi
04:05 Aristocratia britanica
04:57 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR BRATARILE DACICE
05:00 O idee pentru lume
05:30 O idee pentru lume
06:00 Ritualuri mistice in regat
06:50 Deasupra Americii
07:45 Istoria pe numere
08:35 in vacanta
09:05 in vacanta
09:35 Odiseea mea greceasca
11:20 Ce vad animalele?
11:50 Ultimele descoperiri
12:00 Titanic: povesti din adancuri
12:46 Curiozitati
13:00 Vacanta raw
13:25 Vacanta raw
13:50 O lume ciudata
13:57 Filler Asteroizi 2
14:00 Lumea de maine azi
14:25 Lumea de maine azi
14:47 Curiozitati
15:00 Cele zece greseli ale omenirii
15:48 Iluzii
16:00 Luptatorii aerului
16:53 Digi Portret - Justin Ionescu
17:00 O idee pentru lume
17:30 O idee pentru lume
18:00 Deasupra Americii
18:52 Digi portret: RAZVAN POPOVICI
19:00 Istoria pe numere
19:50 O lume ciudata
20:00 in vacanta
20:30 in vacanta
21:00 Odiseea mea greceasca
21:47 Iluzii
22:00 Aventurile lui Brian Cox in timp si spatiu
22:55 A fost odata in Irak
00:00 Dosare de razboi
00:30 Ultimele descoperiri
00:50 Titanic: povesti din adancuri
01:35 Vacanta raw
02:00 Vacanta raw
02:25 Lumea de maine azi
02:50 Lumea de maine azi
03:12 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR COIF COTOFENEsTI
03:15 Cele zece greseli ale omenirii
04:01 Filler Digipedia - EVOLUTIA UNIVERSULUI 1
04:05 Luptatorii aerului
04:57 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR PIETROASELE
05:00 O idee pentru lume
05:30 O idee pentru lume
06:00 A fost odata in Irak
07:00 Filler Digipedia - EVOLUTIA UNIVERSULUI 2
07:05 Deasupra Americii
07:56 Filler Digipedia - CALATORIE IN UNIVERS 1
08:00 Istoria pe numere
08:45 Filler Asteroizi 1
08:50 in vacanta
09:20 in vacanta
09:50 Odiseea mea greceasca
10:36 Filler Digipedia - CALATORIE IN UNIVERS 2
10:40 Aventurile lui Brian Cox in timp si spatiu
11:35 Ultimele descoperiri
12:00 Secrete de muzeu
12:46 Ultimele descoperiri
13:00 Vacanta raw
13:25 Vacanta raw
13:50 O lume ciudata
14:00 Lumea de maine azi
14:25 Lumea de maine azi
14:47 Ultimele descoperiri
15:00 Cele zece greseli ale omenirii
15:48 Iluzii
16:00 Luptatorii aerului
17:00 O idee pentru lume
17:30 O idee pentru lume
18:00 Deasupra Americii
18:51 Filler Asteroizi 3
19:00 Istoria pe numere
19:50 O lume ciudata
20:00 in vacanta
20:30 in vacanta
21:00 Odiseea mea greceasca
21:47 Iluzii
22:00 Aventurile lui Brian Cox in timp si spatiu
22:51 Filler Digipedia - ONLINE VS SCOALA SAT 1
22:55 A fost odata in Irak
23:55 Dosare de razboi
00:25 Curiozitati
00:45 Secrete de muzeu
01:31 Filler Digipedia - ONLINE VS SCOALA SAT 2
01:35 Vacanta raw
02:00 Vacanta raw
02:25 Lumea de maine azi
02:50 Lumea de maine azi
03:12 Gradina Botanica
03:15 Cele zece greseli ale omenirii
04:01 Filler Digipedia - GRADINA BOTANICA 2
04:05 Luptatorii aerului
04:57 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR HINOVA
05:00 O idee pentru lume
05:30 O idee pentru lume
06:00 A fost odata in Irak
07:00 Deasupra Americii
07:55 Istoria pe numere
08:41 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR APAHIDA
08:45 in vacanta
09:15 in vacanta
09:45 Odiseea mea greceasca
10:30 Aventurile lui Brian Cox in timp si spatiu
11:25 Capitalism asumat
11:55 Filler Digipedia - STEM VS CRISPRS 1
12:00 Secrete de muzeu
12:46 Curiozitati
13:00 Vacanta raw
13:25 Vacanta raw
13:50 O lume ciudata
14:00 Lumea de maine azi
14:20 Lumea de maine azi
14:42 Ultimele descoperiri
15:00 Cele zece greseli ale omenirii
15:47 Iluzii
16:00 Luptatorii aerului
16:53 decembrie
17:00 O idee pentru lume
17:30 O idee pentru lume
18:00 Deasupra Americii
18:52 decembrie
19:00 Istoria pe numere
19:50 O lume ciudata
20:00 in vacanta
20:30 in vacanta
21:00 Imperiul vikingilor
22:00 Aventurile lui Brian Cox in timp si spatiu
22:55 A fost odata in Irak
23:55 Dosare de razboi
00:25 Ultimele descoperiri
00:50 Secrete de muzeu
01:40 Vacanta raw
02:05 Vacanta raw
02:30 Lumea de maine azi
02:50 Lumea de maine azi
03:12 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR TEZAUR COROANELE REGALE
03:15 Cele zece greseli ale omenirii
04:05 Luptatorii aerului
04:57 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR RESTAURARE PISTOL
05:00 O idee pentru lume
05:30 O idee pentru lume
06:00 A fost odata in Irak
07:00 Deasupra Americii
07:55 Istoria pe numere
08:45 in vacanta
09:15 in vacanta
09:45 Imperiul vikingilor
10:37 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR RESTAURARE CERAMICA
10:40 Aventurile lui Brian Cox in timp si spatiu
11:32 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR COLUMNA 1
11:35 Ultimele descoperiri
11:57 FILLER LUNEA LA MUZEU MNIR COLUMNA 2
12:00 Secrete de muzeu
12:46 Curiozitati
13:00 Vacanta raw
13:25 Vacanta raw
13:50 O lume ciudata
14:00 Lumea de maine azi
14:25 Lumea de maine azi
14:47 Curiozitati
15:00 Cele zece greseli ale omenirii
15:48 Ultimele descoperiri
16:00 Luptatorii aerului
16:47 Curiozitati
17:00 O idee pentru lume
17:30 O idee pentru lume
18:00 Cele mai pitoresti rauri din lume
18:48 Ultimele descoperiri
19:00 Istoria pe numere
19:50 O lume ciudata
20:00 Jurnalul de Stiinte
21:00 DIGIPEDIA
21:35 ZONA DE RISC.BIOCOD
22:15 Arome din Irlanda
23:10 A fost odata in Irak
00:10 Dosare de razboi
00:45 Filler Digipedia - STEM VS CRISPRS 2
00:50 Secrete de muzeu
01:40 Vacanta raw
02:05 Vacanta raw
02:30 Lumea de maine azi
02:55 Lumea de maine azi
03:17 Filler Digipedia - ISTORIA POLITICA
03:20 Cele zece greseli ale omenirii
04:10 Luptatorii aerului
04:57 Digipedia - China
05:00 O idee pentru lume
05:30 O idee pentru lume
06:00 A fost odata in Irak
07:00 Cele mai pitoresti rauri din lume
07:50 Istoria pe numere
09:35 DIGIPEDIA
10:10 ZONA DE RISC.BIOCOD
10:50 Arome din Irlanda
11:45 Jurnalul de Stiinte
12:00 Secrete de muzeu
12:46 Curiozitati
13:00 Vacanta raw
13:25 Vacanta raw
13:50 O lume ciudata
14:00 Lumea de maine azi
14:25 Lumea de maine azi
14:47 Curiozitati
15:00 Cele zece greseli ale omenirii
15:47 Curiozitati
16:49 Ultimele descoperiri
17:00 O idee pentru lume
17:30 O idee pentru lume
18:00 Cele mai pitoresti rauri din lume
18:48 Ultimele descoperiri
19:00 Istoria pe numere
19:50 O lume ciudata
20:00 in vacanta
20:30 in vacanta
21:00 Imperiul vikingilor
22:00 Arome din Jura
22:55 A fost odata in Irak
00:00 Dreptul la vot
00:50 Secrete de muzeu
01:40 Vacanta raw
02:05 Vacanta raw
02:30 Lumea de maine azi
02:55 Lumea de maine azi
03:20 Cele zece greseli ale omenirii
05:00 O idee pentru lume
05:30 O idee pentru lume

Partenerii noștri

isla mcnabb

Ea e cea mai tânără membră a organizației Mensa. La doar doi ani și jumătate, Isla McNabb a obținut un procentaj de 99%...

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digi-world.tv Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Pinterest pinterest.com Vezi politica de confidenţialitate
_utma, _utmz, _b, _pinterest_cm, _pinterest_pfob, csrftoken
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Ad Manager google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi aici politica de confidențialitate