Dr. Florence Comite, medic din New York, care se concentrează pe creșterea longevității, dezvăluie cele mai importante trei obiceiuri sănătoase pe care și-ar fi dorit să le prioritizeze când era mai tânără, pentru a încetini procesul de îmbătrânire.
Într-un interviu recent pentru MindBodyGreen, Comite recomandă obținerea unui somn profund suficient, construirea de mușchi și monitorizarea nivelului de zahăr din sânge.
Îmbunătățește somnul profund!
Medicul spune că există o legătură puternică între calitatea somnului și pofta de zahăr, precum și controlul insulinei.
Rezistența la insulină și nivelul ridicat de zahăr din sânge sunt caracteristici ale diabetului – somnul deficitar a fost asociat cu un risc mai mare de diabet, boli de inimă, hipertensiune, anxietate și alte probleme de sănătate pe termen lung.
Experții recomandă adulților să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte, iar Comite afirmă că este imperativ să obțină suficient somn profund.
Această etapă a somnului, numită și somn cu unde lente, este momentul în care activitatea creierului este la cel mai scăzut nivel, iar ritmul cardiac și respirația ating cele mai joase valori. Corpul este cel mai relaxat în somnul profund, iar trezirea poate fi dificilă, scrie New York Post.
Somnul profund apare de obicei mai devreme în noapte și este esențial pentru repararea mușchilor, oaselor și țesuturilor, stimularea sistemului imunitar, procesarea noilor amintiri și eliminarea toxinelor din creier.
Citește și: Ce este regula de somn 10-3-2-1-0. Îți garantează odihna deplină peste noapte
Construiește masă musculară!
„Pentru mine, mușchiul este ca fântâna tinereții. Este cheia longevității”, a spus Comite. „Diabetul începe să apară în anii 30, 40 și 50 deoarece toți pierdem mușchi pe măsură ce hormonii se schimbă”.
Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că persoanele care fac antrenamente de forță pierd mai multă grăsime și își mențin mai bine nivelul de zahăr din sânge decât cei care fac cardio sau o combinație de forță și cardio.
Antrenamentele de forță nu ard imediat la fel de multe calorii ca un antrenament cardio, dar construiesc țesut muscular, care necesită mai multă energie și calorii în timp pentru a fi întreținut.
„Când faci antrenamente de forță, poți să te concentrezi pe mușchii specifici pe care vrei să-i tonifici și să le dai formă”, a explicat antrenoarea Jenna Rizzo,.
Dr. Florence Comite recomandă antrenamentele de rezistență de cel puțin două sau trei ori pe săptămână și consumul de proteină adecvată pentru a ajuta la minimizarea pierderii musculare.
Monitorizează nivelul de zahăr din sânge!
Comite afirmă că folosește un monitor continuu de glucoză pentru a-și urmări nivelul de zahăr din sânge, calitatea somnului, nivelul de stres și cele mai bune alimente pentru sănătatea sa metabolică.
- Te-ar putea interesa si:
- De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
- O proteină care influenţează longevitatea umană, identificată de cercetători: „Se găsește la multe...
- Maria Branyas, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 117 ani. S-a stins în somn, fără...